Nieuws over de Bibliotheek Bunschoten

Het laatste nieuws over de Bibliotheek Bunschoten en de Bibliotheek Eemland! 

Resultaat 1 - 10 (van 13)

 • Extra lang lenen in de zomer Bekijk details

  12 juni 2024

  De zomer is het uitgelezen moment om te ontspannen met een boek. Tijdens de zomerperiode mag je daarom lang lenen!

 • Joey van Veen wint AI schrijfwedstrijd Bekijk details

  27 mei 2024

  Tijdens de Week van de creatieve AI organiseerden we een schrijfwedstrijd met als thema 'de ideale mens volgens AI'. De winnaar van de schrijfwedstrijd is Joey van Veen uit Bunschoten. Joey is dyslectisch en heeft ADD, maar ook een enorme creatieve geest. Hij schreef samen met AI (in vele stappen) een humoristisch kort verhaal. Waar hij eerst bang was voor AI, is hij nu bezig met een boek. De tweede prijs ging naar Rosanne van der Lugt. Zij koos er uiteindelijk voor om samen met AI een gedicht te...

 • Ronald Kos verkozen tot Taalheld van Utrecht Bekijk details

  13 mei 2024

  Ronald Kos uit Leusden is verkozen tot Taalheld van Utrecht. Dat kreeg hij te horen op dinsdag 7 mei. Er was een verrassingsbezoek bij hem thuis door Steven Kazàn, ambassadeur van Stichting Lezen en Schrijven. Een Taalheld doet er alles aan om beter te leren lezen, schrijven of rekenen. Ronald maakt nu kans op de landelijke titel Taalheld 2024. Ook is er een publieksprijs. Daarvoor kan iedereen stemmen. H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden, oprichter van Stichting Lezen en Schrijven, reikt...

 • Drie nieuwe voorleeskampioenen gekozen in het Eemhuis Bekijk details

  23 april 2024

  Het was een superspannend begin van de week voor 8 basisscholieren, 3 brugklassers, 2 PABO-studenten en hun bijna 300 supporters. Op maandagochtend 22 april werden de nieuwe voorleeskampioenen van de provincie Utrecht gekozen in de finales van de Nationale Voorleeswedstrijd, Read2Me en de PABO-voorleeswedstrijd.

 • Loes Dijkhuizen is de nieuwe voorleeskampioen van Eemland Bekijk details

  25 maart 2024

  In een vol ICOON-theater werd vrijdagmiddag de voorleeskampioen van regio Eemland gekozen. Loes Dijkhuizen van basisschool het Talent uit Bunschoten-Spakenburg was de allerbeste en gaat door naar de finale van de provincie Utrecht. Daar vertegenwoordigt zij regio Eemland, en volgens juryvoorzitter Erno de Groot (directeur de Bibliotheek Eemland) maakt zij grote kans om de landelijke finale te bereiken en voorleeskampioen van het hele land te worden!

 • Wethouder Aboyaakoub-Akkouh reikt leskist uit op basisschool de Kubus Bekijk details

  5 maart 2024

  Woensdag 28 februari was het een drukte van belang in groep 8 van basisschool de Kubus. De klas gaat als eerste groep in Amersfoort werken met de leskist 'Kansrijk, doorbreek de cirkel van Armoede' en de feestelijke lancering van dit project werd bijgewoond door wethouder Aboyaakoub-Akkouh. Zij ging met de klas in gesprek over het thema armoede; wat kunnen kinderen zelf doen om elkaar te helpen en wat kan de gemeente voor kinderen betekenen?

 • De Eemland-finalisten van de Voorleeswedstrijd zijn bekend Bekijk details

  22 februari 2024

  Op maandag 12, dinsdag 13 en donderdag 15 februari vonden de voorrondes van de Voorleeswedstrijd plaats en inmiddels zijn de Eemland-finalisten bekend.

 • Zeven peuterbibliotheken geopend in Amersfoort Bekijk details

  15 januari 2024

  Woensdag 10 januari was de feestelijke opening van een nieuwe peuterbibliotheek in Amersfoort. Deze zevende peuterbibliotheek zit in woonzorgcentrum De Koperhorst in Schothorst. In de peuterbieb kunnen alle bewoners van de wijk met jonge (klein)kinderen een boekje lenen zonder lidmaatschap of pasje.

 • Reading Challenge 2024 Bekijk details

  1 januari 2024

  Wil jij meer lezen dit jaar? Doe dan mee aan het leukste goede voornemen van het jaar: de Hebban Reading Challenge! Deze uitdaging helpt jou om in een jaar meer boeken te lezen. Of je nu 5 boeken wilt lezen of 100, dat maakt helemaal niet uit. Je kunt je leesdoel het hele jaar aanpassen.

 • Wat zijn 21st century skills? Bekijk details

  6 november 2023

  Veel basisscholen en het Medialab van de Bibliotheek Eemland zetten in op 21ste century skills, maar wat zijn dat eigenlijk?

Paginanavigatie