Oekraïne

Er zijn inmiddels veel initiatieven op gang gekomen om Oekraïense vluchtelingen te helpen. Bijvoorbeeld om te lezen in hun eigen taal of om Nederlands te leren spreken. Hier vind je voorbeelden van deze initiatieven.

Heb je even een computer of wifi-verbinding nodig? Dan kun je natuurlijk altijd binnenlopen bij een bibliotheek in de buurt.

E-books en luisterboeken

Met de gratis app Unlimited Learning kunnen Oekraïense kinderen en volwassenen volop lezen en leren.

Download de app (iOS)

Download de app (Android)

Refugee Help

Van onderwijs tot gezondheidszorg, van rechtsbijstand tot sportactiviteiten. RefugeeHelp is het online startpunt voor Oekraïense vluchtelingen in Nederland en iedereen die zich voor hen in wil zetten.

 

Naar Refugee Help

Taallessen voor Oekraïners

In mei zijn vier groepen Oekraïners gestart met Nederlandse taalles. De lessen vinden plaats in de Bibliotheek het Eemhuis en worden gegeven door een ervaren taaldocent met kennis van de Oekraïense en Russische taal. De huidige vier groepen zitten vol. We zijn aan het kijken naar mogelijkheden voor uitbreiding. Dus mocht je interesse hebben/iemand willen aanmelden, dan kan dat. Stuur dan een mail naar digitaalhuisamersfoort@bibliotheekeemland.nl o.v.v. taalles Oekraïners en geef naam, locatie van verblijf en contactgegevens hierin aan.


Trusted news sources from Ukraine and Russia

In the face of the Russian-Ukrainian war, Fojo has compiled a list of trusted media outlets from both countries for foreign readers.

Jeugdbieb

Lesmateriaal, prentenboeken, e-books, luisterboeken: via Jeugdbieb vind je een schat aan informatie voor Oekraïense kinderen.

Naar Jeugdbieb

Prentenboeken in alle talen

Luister naar audio-vertalingen van de mooiste prentenboeken. Veel boeken zijn ook in het Oekraïens beschikbaar.


Naar Prentenboeken in alle talen

Luister en leer

‘Luister en leer’ is een gratis taalprogramma voor alle vluchtelingen uit Oekraïne. Maak kennis met de taal door te luisteren en na te spreken.

Naar Luister en leer