Drie nieuwe voorleeskampioenen gekozen in het Eemhuis

Gepubliceerd op: 23 april 2024 14:05

Het was een superspannend begin van de week voor 8 basisscholieren, 3 brugklassers, 2 PABO-studenten en hun bijna 300 supporters. Op maandagochtend 22 april werden de nieuwe voorleeskampioenen van de provincie Utrecht gekozen in de finales van de Nationale Voorleeswedstrijd, Read2Me en de PABO-voorleeswedstrijd.

Op het grote podium in de hal van het Eemhuis namen de deelnemers één voor één plaats om hun spannende, grappige en ontroerende fragmenten voor te lezen, terwijl de jury geconcentreerd luisterde en driftig aantekeningen maakte.

De juryleden waren kinderboekenschrijver Anna Woltz, voorleesexpert Marlon Bakboord en wethouder onderwijs en bestuurder van het jaar Nadya Aboyaakoub-Akkouh. Ze hadden geen makkelijke taak, want alle voorlezers waren supergoed, ze hadden al schoolrondes, voorrondes en regionale rondes gewonnen…

De spanning was te snijden toen de jury na kort beraad weer op het podium verscheen om de winnaars bekend te maken:
De PABO-voorleeswedstrijd werd gewonnen door Puk van der Eijk van de Marnixacademie.
Read2Me werd gewonnen door Shivaya Jairam van Academie Tien uit Utrecht.
En de Utrechtse winnaar van de Nationale Voorleeswedstrijd is Sara Drinkenburg van de 1e Van der Huchtschool uit Soest, die het hele publiek liet griezelen met haar fragment uit de Heksen van Roald Dahl.

De feestelijke ochtend werd gepresenteerd door supermeester Wouter Siebers en georganiseerd door de Bibliotheek Eemland.

Foto's Henry Krul