Nieuws

Algemeen nieuws van de Bibliotheek Eemland en de bijbehorende bibliotheekvestigingen.

Resultaat 1 - 10 (van 24)

 • Zo voorkom je de AVI-dip Bekijk details

  14 juni 2024

  Heb je weleens gehoord van de leesdip/zomerdip/AVI-dip? Dat zijn verschillende namen voor het verschijnsel dat kinderen in de zomervakantie vaak één of twee niveaus achteruitgaan met lezen en dat hun woordenschat is afgenomen. Zodra ze weer op school komen kost het veel lestijd om deze achterstand weer in te lopen. Daarom wat tips van onze specialist Jeugd, Lies Pannevis, om deze zomerdip te voorkomen!

 • Extra lang lenen in de zomer Bekijk details

  12 juni 2024

  De zomer is het uitgelezen moment om te ontspannen met een boek. Tijdens de zomerperiode mag je daarom lang lenen!

 • Het nieuwe scholenaanbod van de Bibliotheek Eemland staat online Bekijk details

  30 mei 2024

  Met trots presenteren wij het nieuwe scholenaanbod van de Bibliotheek Eemland voor schooljaar 2024-2025. Het aanbod voor voorscholen, basisscholen, het voorgezet onderwijs en mbo-scholen is dit jaar voor het eerst te bestellen via een nieuw bestelsysteem.

 • Derde prijs voor de Bibliotheek Eemland tijdens de Landelijke Innovatiedag Bibliotheken Bekijk details

  30 mei 2024

  Gisteren won het Medialab van de Bibliotheek Eemland de derde prijs tijdens de Landelijke Innovatiedag Bibliotheken met het My First Smartphone Spel. Consulent digitale geletterdheid en digitaal burgerschap Poeka Boland nam de prijs in ontvangst.

 • 2e prijs AI schrijfwedstrijd - DEEP BLUE Bekijk details

  27 mei 2024

  Lees hier het winnende verhaal DEEP BLUE van Rosanne van der Lugt.

 • 1e prijs AI schrijfwedstrijd - C:\>Protocol_Ideaal.exe Bekijk details

  27 mei 2024

  Lees hier het winnende verhaal van Joey van Veen.

 • Joey van Veen wint AI schrijfwedstrijd Bekijk details

  27 mei 2024

  Tijdens de Week van de creatieve AI organiseerden we een schrijfwedstrijd met als thema 'de ideale mens volgens AI'. De winnaar van de schrijfwedstrijd is Joey van Veen uit Bunschoten. Joey is dyslectisch en heeft ADD, maar ook een enorme creatieve geest. Hij schreef samen met AI (in vele stappen) een humoristisch kort verhaal. Waar hij eerst bang was voor AI, is hij nu bezig met een boek. De tweede prijs ging naar Rosanne van der Lugt. Zij koos er uiteindelijk voor om samen met AI een gedicht te...

 • Subsidie voor de Bibliotheek Baarn Bekijk details

  14 mei 2024

  De gemeente Baarn krijgt een mooie subsidie van €185.379 van het Rijk als ondersteuning van de verbetering van de Bibliotheek Baarn. Deze financiering stelt de gemeente in staat om de bibliotheek aan de Hoofdstraat 1 optimaal uit te rusten om haar uitgebreide takenpakket te vervullen.

 • Ronald Kos verkozen tot Taalheld van Utrecht Bekijk details

  13 mei 2024

  Ronald Kos uit Leusden is verkozen tot Taalheld van Utrecht. Dat kreeg hij te horen op dinsdag 7 mei. Er was een verrassingsbezoek bij hem thuis door Steven Kazàn, ambassadeur van Stichting Lezen en Schrijven. Een Taalheld doet er alles aan om beter te leren lezen, schrijven of rekenen. Ronald maakt nu kans op de landelijke titel Taalheld 2024. Ook is er een publieksprijs. Daarvoor kan iedereen stemmen. H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden, oprichter van Stichting Lezen en Schrijven, reikt...

 • Nieuw: één inlogsysteem Bekijk details

  13 mei 2024

  Vanaf 11 juni kun je als lid van de Bibliotheek Eemland met jouw account inloggen bij álle bibliotheekdiensten. Je hebt dus nog maar één inlogaccount.

Paginanavigatie