VoorleesExpress Eemland

De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen die moeite hebben met taal extra aandacht krijgen. Door interactief voor te lezen draagt een voorlezer bij aan de taalontwikkeling van de kinderen. Doordat de kinderen enthousiast gemaakt worden voor het voorlezen en het zelf lezen, zullen ze gemotiveerder zijn om te lezen en zullen ze leesvaardiger worden. Naast het leesplezier dat ze hierdoor ontdekken, presteren ze ook beter op school. Deze positieve invloed is blijvend. 

Binnen de regio Eemland heeft de Bibliotheek Eemland het initiatief genomen om de VoorleesExpress ook in deze regio op te zetten. 

Meedoen? Mail of bel voorleesexpress@bibliotheekeemland.nl | 06-29603816 

Ben je al voorlezer voor VoorleesExpress Eemland? Kijk dan hier.

 

VoorleesExpress | Hoe werkt het?

Hoe werkt de VoorleesExpress?

Bekijk het filmpje

* Een gezin aanmelden is alleen voor organisaties en professionals die samenwerken met de VoorleesExpress.

VoorleesExpress | Het werkt!

De VoorleesExpress werkt!

Lees het onderzoek

Uit het onderzoek blijkt dat kinderen die deelnemen aan de VoorleesExpress beter presteren op verhaalbegrip. De kaftherkenning van kinderen verbetert ook na deelname aan het project. Ook is de taalomgeving in huis verrijkt: de intensiteit van voorlezen door ouder en kind wordt positief beïnvloed.

Daarnaast worden ook adviezen gegeven om het project nog succesvoller te maken.

Vrijwilliger worden bij de VoorleesExpress?

Vrijwilligers zijn heel belangrijk voor de VoorleesExpress. In de rol van voorlezer kom je twintig weken bij een gezin thuis of je ontmoet elkaar online en samen met de kinderen en (een van) de ouders ga je boekjes lezen. Een coördinator ondersteunt een aantal voorlezers en gezinnen en vormt de schakel tussen de voorlezer en de projectleider.

Amersfoort, Baarn en Bunschoten

Wil je in een van de bovenstaande gemeenten voorlezer of coördinator worden? Meld je dan hier aan.

Ja ik word vrijwilliger voor VoorleesExpress

Leusden

In Leusden wordt de VoorleesExpress uitgevoerd door Gilde Leusden. Wil je in Leusden voorlezer of coördinator worden? Meld je dan hier aan.

Ja ik word vrijwilliger voor VoorleesExpress


Met dank aan

  • Gemeente Amersfoort

  • Gemeente Baarn

  • Gemeente Bunschoten

  • Gilde Leusden