Agenda de Bibliotheek Bunschoten

In de Bibliotheek Bunschoten worden lezingen, voorleesfeestjes, jeugdactiviteiten en activiteiten van het DigiTaalhuis georganiseerd. 

 • vr 19 jul Zomerpret Voorleesfeestje - Op Avontuur Bekijk details

  Van 10:30 tot 11:30 | de Bibliotheek Bunschoten

  De hele zomervakantie maken we van voorlezen een echt feestje in de Bibliotheek! Ga bijvoorbeeld mee op avontuur met het boek 'Wij gaan op berenjacht!' van Michael Rosen, een verhaal over angsten en moed. Vrijdag 19 juli in de Bibliotheek Bunschoten.

 • wo 24 jul Medialab Vakantieworkshop: Bee-Bots (4+) Bekijk details

  Van 14:00 tot 15:00 | de Bibliotheek Bunschoten

  De Bee-Bot is een programmeerbaar bijtje. Kinderen kunnen de robot zelf programmeren door een route uit te stippelen en deze in te stellen. De Bee-Bot volgt deze route door de instructies van de kinderen op te volgen. Er zijn tientallen leuke opdrachtjes waarmee de allerkleinsten worden uitgedaagd en ze de basisstappen van programmeren leren. Woensdag 24 juli in de Bibliotheek Bunschoten.

 • wo 31 jul Minecraft Bouwwedstrijd: Bouw je eigen Spakenburgse haven! (8+) Bekijk details

  Van 13:00 tot 15:30 | de Bibliotheek Bunschoten

  Samenwerken, creativiteit en leren programmeren: dit komt allemaal samen in Minecraft. Met dit immens populaire en tijdloze spel leren kinderen al deze vaardigheden door in teamverband een opdracht uit te voeren. Dit doe je door te bouwen met de digitale blokken van het spel. Tijdens deze speciale editie tijdens de Spakenburgse Dagen bouw je je eigen Spakenburgse haven! Woensdag 31 juli in de Bibliotheek Bunschoten.

 • vr 02 aug Zomerpret Voorleesfeestje - Op Pad Bekijk details

  Van 10:30 tot 11:30 | de Bibliotheek Bunschoten

  De hele zomervakantie maken we van voorlezen een echt feestje in de Bibliotheek! Ga bijvoorbeeld mee op pad met het boek '‘Boer Boris gaat naar de markt’' van Ted van Lieshout, een verhaal over het gebruiken van verschillende vervoersmiddelen. Vrijdag 2 augustus in de Bibliotheek Bunschoten.

 • wo 07 aug Medialab Vakantieworkshop: Mario Animeren (8+) Bekijk details

  Van 10:00 tot 12:00 | de Bibliotheek Bunschoten

  Animatiefilms kent iedereen, maar wist je dat je ze ook zelf kan maken? Onder begeleiding van een echte filmmaker bedenk je een eigen verhaal en laat je allerlei papieren figuren uit de wereld van Super Mario stap voor stap bewegen en film je ze beeldje voor beeldje tot er een animatie ontstaat. Het filmpje wordt na de workshop gedeeld. Woensdag 7 augustus in de Bibliotheek Bunschoten.

 • wo 14 aug Medialab Vakantieworkshop: LEGO WeDO (6+) Bekijk details

  Van 10:00 tot 12:00 | de Bibliotheek Bunschoten

  Kom bouwen met LEGO en breng jouw modellen tot leven door ze te programmeren! Met LEGO WeDo bouw je samen aan een robotje, bijvoorbeeld Milo of een krokodil. Daarna leer je de robot te besturen met een app op de iPad. Woensdag 14 augustus in de Bibliotheek Bunschoten.

 • vr 16 aug Zomerpret Voorleesfeestje - Op Zoek Bekijk details

  Van 10:30 tot 11:30 | de Bibliotheek Bunschoten

  De hele zomervakantie maken we van voorlezen een echt feestje in de Bibliotheek! Ga bijvoorbeeld mee op zoek met het boek '‘Een huis voor Harry’' van Leo Timmers, een verhaal over op avontuur gaan en de weg kwijt zijn. Vrijdag 16 augustus in de Bibliotheek Bunschoten.

 • ma 21 okt Gratis workshop Regel je Digitale erfenis Bekijk details

  Portrait photo of young model hr department employee woman using laptop find new applicants for job isolated on aquamarine color background. Van 11:00 tot 13:00 | de Bibliotheek Bunschoten

  Tegenwoordig laat je na je overlijden niet alleen fysieke spullen achter, maar ook online laat je iets achter. Foto's die je hebt opgeslagen en je social media-accounts. Maar ook zaken die je altijd online regelde zoals bankzaken en contact met de overheid. Als je deze digitale erfenis niet goed regelt, wordt het voor nabestaanden lastig om hierbij te komen. Maar hoe doe je dat? Dit leer je tijdens de workshop Regel je digitale erfenis op maandag 21 oktober van 11.00 tot 13.00 uur in de Bibliotheek Bunschoten. Gratis, wel aanmelden.

 • vr 08 nov Cursus DigiVitaler; oefenen met digitale zorg Bekijk details

  Smiling Asian Doctor Woman In White Coat Holding Laptop With Blank Screen, Beautiful Female Therapist Recommending Website For Online Medical Consultancy, Standing On Blue Background, Mockup Van 10:30 tot 12:30 | de Bibliotheek Bunschoten

  Het is steeds vaker mogelijk om online je eigen gezondheid te controleren en je zorg te regelen. Zo gebruiken huisartsen en ziekenhuizen een patiëntenportaal. En soms spreek je een arts of specialist door te videobellen in plaats van een afspraak in het ziekenhuis of bij de huisarts. Kun jij wel wat hulp gebruiken bij deze digitale ontwikkelingen? Volg dan de cursus DigiVitaler in de Bibliotheek Bunschoten.