Leesclubservice

Leesclubs kunnen gebruik maken van de leesclubservice. Je leent dan 6 weken een leeskoffer met 8 exemplaren van hetzelfde boek. We hebben veel beschikbare titels. Het lenen van leeskoffers kost geld.

Aanmelden

Leesclubs kunnen zich op elk moment van het jaar aanmelden voor de leesclubservice door het invullen van het formulier voor de leesclubservice. Wij behandelen de aanvragen op volgorde van binnenkomst. Dus hoe eerder jouw aanvraag binnen is, hoe meer kans dat de boeken beschikbaar zijn. De contactpersoon van de leesclub krijgt per mail bevestiging.

Titels doorgeven

Leesclubs die al meedoen aan de leesclubservice geven elk jaar in mei hun gewenste titels door. Leesclubs bepalen zelf hoe vaak en in welke periode zij een leeskoffer lenen.

Het doorgeven van de titels die een leesclub wil lezen, kan door het invullen van het formulier voor de leesclubservice. De boeken die te leen zijn, staan op de Titellijst. Op deze lijst staan ook de kosten van de leeskoffer.

Begin juni krijgt de contactpersoon van de leesclub een bevestiging. Hierin staat wanneer de leeskoffer kan worden opgehaald.

Bekijk boektitels

Doorgeven boektitels

Leesclub en Senia

Leesclubs die gebruik maken van de leesclubservice van de Bibliotheek Eemland en van de leeswijzers van Senia, moeten bij beiden hun titellijst doorgeven. Er is geen automatische koppeling tussen de Bibliotheek en Senia. Het is handig om te wachten met een bestelling bij Senia tot je de bevestiging van de Bibliotheek Eemland hebt gekregen dat de door jou gevraagde titels beschikbaar zijn.

Kosten en betalen

De kosten voor de leesclubservice verschillen per boek. De verschillen komen door het jaar waarin het boek is uitgegeven. De kosten zijn te vinden op de Titellijst.

Leesclubs bepalen zelf hoeveel koffers zij willen lenen. In juni ontvangen leesclubs een rekening voor alle koffers die zij lenen. Betalen per koffer kan helaas niet.

  • Koffer lenen: €16, €20 of €24 (verschilt per leeskoffer)
  • Boek kwijt: boekhandelprijs per boek
  • Beschadiging koffer: €20

Ophalen en inleveren

De leenperiode is 6 weken. Deze data staan vast en kunnen niet worden aangepast.

Periode Ophalen Inleveren
A 13 september 2023 25 oktober 2023
B 1 november 2023 13 december 2023
C 20 december 2023 31 januari 2024
D 7 februari 2024 20 maart 2024
E 27 maart 2024 8 mei 2024
F 15 mei 2024 26 juni 2024
G 3 juli 2024 14 augustus 2024

Soms is een leeskoffer eerder beschikbaar en kun je deze al meenemen bij het inleveren van de vorige koffer.

Het is belangrijk dat de leeskoffer op tijd en compleet wordt ingeleverd. Voor een koffer die niet compleet is, rekenen wij extra kosten. Deze zijn te vinden onder het kopje ‘Kosten en betalen’.

Extra informatie bij boeken

Leesclubs die op zoek zijn naar meer achtergrondinformatie en discussievragen kunnen terecht bij bijvoorbeeld Senia, Hebban en tijdschrift Boekenpost (verkrijgbaar in de Bibliotheek).

Tip: Maak gebruik van onze databanken voor recensies, uittreksels, auteursinformatie en meer.

Bekijk extra informatie bij leeskoffers

Contact

Wil je meer informatie of heb je nog vragen? Of zoekt jouw leesclub nieuwe deelnemers? Neem dan contact op met leesclubservice@bibliotheekeemland.nl of 033 - 4631914.  

Voor het veranderen van contactgegevens van een leesclub, graag mailen naar leesclubservice@bibliotheekeemland.nl.