Leesclubservice

Leesclubs kunnen gebruik maken van de leesclubservice. Je leent dan 6 weken een leeskoffer met 8 exemplaren van hetzelfde boek. We hebben veel beschikbare titels. Het lenen van leeskoffers kost geld. Bestellen gaat via onze webshop.

Aanmelden

Leesclubs kunnen zich aanmelden voor de leesclubservice door het invullen van het formulier voor de leesclubservice. De contactpersoon van de leesclub krijgt per mail bevestiging. Na de bevestiging kunnen leeskoffers online worden besteld in onze webshop

Leeskoffer bestellen

Leesclubs die al meedoen aan de leesclubservice kunnen hun bestelling doorgeven in onze webshop. Leesclubs bepalen zelf hoe vaak en in welke periode zij een leeskoffer lenen.

Bekijk ook onze antwoorden op veelgestelde vragen over bestellen in de webshop.

Leeskoffer bestellen (webshop)

Leesclub en Senia

Leesclubs die gebruik maken van de leesclubservice van de Bibliotheek Eemland en van de leeswijzers van Senia, moeten bij beiden hun titellijst doorgeven. Er is geen automatische koppeling tussen de Bibliotheek en Senia. Het is handig om te wachten met een bestelling bij Senia tot je de bevestiging van de Bibliotheek Eemland hebt gekregen dat de door jou gevraagde titels beschikbaar zijn.

Kosten en betalen

De kosten voor de leesclubservice verschillen per boek. De verschillen komen door het jaar waarin het boek is uitgegeven. De kosten zijn te vinden op de webshop.

  • Boek kwijt: boekhandelprijs per boek
  • Beschadiging koffer: €20

Ophalen en inleveren

De leenperiode is 6 weken. Deze data staan vast en kunnen niet worden aangepast.

Periode Ophalen Inleveren
A 11 september 2024 23 oktober 2024
B 30 oktober 2024 11 december 2024
C 18 december 2024 29 januari 2025
D 5 februari 2025 19 maart 2025
E 26 maart 2025 7 mei 2025
F 14 mei 2025 25 juni 2025
G 2 juli 2025 13 augustus 2025

Het is belangrijk dat de leeskoffer op tijd en compleet wordt ingeleverd. Voor een koffer die niet compleet is, rekenen wij extra kosten. Deze zijn te vinden onder het kopje ‘Kosten en betalen’.

Extra informatie bij boeken

Leesclubs die op zoek zijn naar meer achtergrondinformatie en discussievragen kunnen terecht bij bijvoorbeeld Senia, Hebban en tijdschrift Boekenpost (verkrijgbaar in de Bibliotheek).

Tip: Maak gebruik van onze databanken voor recensies, uittreksels, auteursinformatie en meer.

Bekijk extra informatie bij leeskoffers

Contact

Wil je meer informatie of heb je nog vragen? Of zoekt jouw leesclub nieuwe deelnemers? Neem dan contact op met leesclubservice@bibliotheekeemland.nl of 033 - 4631914.  

Voor het veranderen van contactgegevens van een leesclub, graag mailen naar leesclubservice@bibliotheekeemland.nl.