Creatieve AI. Door Erwin Blom

Dinsdag 21 mei 2024, van 20:00 tot 22:00 | KAdECafé, Eemplein 75

Kosten: €10

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Erwin Blom is sinds 2022 gegrepen door zogenoemde 'generative artificial intelligence'. De AI waarmee je teksten, afbeeldingen, muziek en video kan maken. Hij vertelt je alles over de huidige mogelijkheden en kansen van AI (zonder de bedreigingen te verzwijgen).

Kaartje kopen

Het is een nieuwe stap in de democratisering van media en middelen. Dat zorgt ontegenzeggelijk voor meer middelmatig werk, maar tegelijk voor grote mogelijkheden voor mensen met goede ideeën, creativiteit en eigen karakter. Èn het zorgt voor nieuwe tools in de handen van kunstenaars; om te brainstormen, om te schetsen, om te maken.

In zijn presentatie schetst Blom vanuit fascinatie en enthousiasme de huidige mogelijkheden en kansen, zonder de onmogelijkheden en bedreigingen te verzwijgen.

Over Erwin Blom

Erwin Blom (1961) is muzikant, mediamaker (ex VPRO) en mede-eigenaar van Fast Moving Targets, een in media, technologie en innovatie gespecialiseerd bedrijf. Wat zijn de trends, wat zijn hun implicaties en hoe kunnen bedrijven en organisaties ze zo goed mogelijk benutten. Dat zijn de vragen die hij stelt. Met Fast Moving Targets maakt hij media over innovatie en helpt hij bedrijven innoveren. Dat doet en deed hij onder meer bij de VPRO, Volkskrant, Paradiso en NOC*NSF. Daarnaast staat hij zelf aan de wieg van initiatieven waarvan The Innovation Station (een internationaal videoplatform over innovatie), Sportinnovatie Studio en Productschool.

Erwin stuurt wekelijks een nieuwsbrief over AI in de praktijk

Week van de creatieve AI

Duik in de toekomst tijdens de Week van de Creatieve AI in Amersfoort van 20 tot en met 26 mei! Verwacht een bruisende mix van lezingen, workshops en voorstellingen die je meenemen in wereld van AI. Of je nu een expert of nieuwkomer bent, laat je inspireren en netwerk met de voorlopers in technologie. Maak de toekomst mee!


Ook tijdens de Week van de Creatieve AI

 • Workshop: Leer prompten van een kunstenaar

  In de workshop die Christian Arts (Panenca) geeft, zal hij ingaan op het werken met Midjourrney en Bing Image creator, AI- generators die tekst omzetten in beeld. Leer van een kunstenaar die deze techniek...

  zaterdag 25 mei 2024, van 13:00 tot 15:00

  de Bibliotheek het Eemhuis

 • Expositie: Lost in a dream

  Panenca (Christian Arts) bedrijft, zoals hij dat zelf omschrijft, fotografische fictie. Waar fotografie bij uitstek wordt geassocieerd met het afbeelden van de realiteit, is hij juist geïnteresseerd in...

  21 mei 2024 t/m 26 mei 2024

  de Bibliotheek het Eemhuis

Alle activiteiten