Week van de Creatieve AI

Van 20 tot en met 26 mei 2024 vindt de 'Week van de Creatieve AI' plaats in Amersfoort! Verwacht een futuristische mix van lezingen, workshops en voorstellingen die je meenemen in de wereld van AI. Of je nu een expert of nieuwkomer bent, laat je inspireren en ontdek welke invloed deze ontwikkeling heeft op de creatieve sector. Het volledige programma vind je op weekvandeai.nl. Maak de toekomst mee!

• za 25 mei Workshop: Leer prompten van een kunstenaar Bekijk details

Van 13:00 tot 15:00 | de Bibliotheek het Eemhuis

In de workshop die Christian Arts (Panenca) geeft, zal hij ingaan op het werken met Midjourrney en Bing Image creator, AI- generators die tekst omzetten in beeld. Leer van een kunstenaar die deze techniek dagelijks gebruikt hoe je met behulp van AI foto's kunt maken die jouw unieke eigen stijl en fotografische visie hebben.

• 21 mei t/m 26 mei Expositie: Lost in a dream Bekijk details

21 mei 2024 t/m 26 mei 2024 | de Bibliotheek het Eemhuis

Panenca (Christian Arts) bedrijft, zoals hij dat zelf omschrijft, fotografische fictie. Waar fotografie bij uitstek wordt geassocieerd met het afbeelden van de realiteit, is hij juist geïnteresseerd in het bewerken van foto's om een eigen verhaal te vertellen, dat zich vaak afspeelt op de grenzen van de realiteit. Met behulp van Photoshop knipt en plakt hij foto's die hij thuis en op reis maakt tot nieuwe beelden die zijn wereldbeeld weerspiegelen: vaak duister, met personages die hun weg trachten te vinden in een wereld vol vervreemding.